Stor fokus på Istedløven - takket være en stor foreningsaktivitet

- Det er nøjagtig, som en dreng, der finder noget af sin storebrors aflagte legetøj, som han synes er spændende at lege med, men som broderen så gør krav på det. Sådan er det også med Istedløven. Den har stået på Søren Kierkegaards Plads i København bag Tøjhusmuseet i nu 45 år. Ingen har interesseret sig synderligt for dens tilstand og placering, men så kommer vi, og så sker der noget.

Sådan kommenterede formanden for Foreningen Til Istedløvens Placering i Fredericia, Emanuel A. Christlieb, da han på foreningens 2. generalforsamling den 7. oktober i Hovedvagten i Fredericia aflagde beretning. For at underbygge ovenstående påstand henviste han til den aktindsigt i sagen om Istedløven, som han har fået i Kulturministeriet. For årerne 1998 og 1999 er aktindsigten lig med en betragtelig bunke papirer, men for 1997 er det kun få dokumenter.

Foreningen til Istedløvens Placering i Fredericia blev etableret den 1. oktober 1998.

- Det beviser for mig, at foreningen har haft en stor effekt, selvom det ikke lykkedes for os at få flyttet Istedløven til Fredericia, så 150 års dagen for Slaget ved Isted,  25. juli 1850, kunne fejres i Fredericia.

- Takket være foreningens aktiviteter er der blevet sat så meget fokus på Istedløven, at den trods alt er blevet renoveret og har fået en ny sokkel , siger Emanuel A. Christlieb.

 

Læs også: Historien om Istedløven                            
Sort Kunst på Søren Kierkegaards Plads
Kun èt oplagt ståsted for Istedløven