Tilbage til forsiden Webstedets forside    Grand Prix-dagbogen

Dario blev Pigernes Dario efter Melodi
Grand Prix
  Fredericia Teater

Sejrherre efter dansk Melodi Grand Prix i 1961 på Fredericia Teater Dario Campeotto omgivet af sangerinderne Grethe Sønck, Katy Bødtger, Raquel Rastenni og Birte Wilke.

Det var Danmarks Radios største tv-satsning til dato udenfor København, da det i 1961 blev besluttet, at Dansk Melodi Grand Prix skulle holdes på Fredericia Teater. Og det skulle vise sig at blive den 22-årige sanger Dario Campeottos musikalske gennembrud. Han optrådte med sangen "Angelique" og sejrede. Ved den internationale finale i Nice blev han placeret som nummer fem.

Dario Campeottos entrè på den danske grand prix scene startede i 1960, hvor han blev opfordret til at forsøge sig som kandidat. Han havde været på et par ugers turné i Sverige, og da han vendte hjem lå der et brev og ventede på ham. Brevet var fra Danmarks Radio, og det indeholdt en invitation til nogle prøver i forbindelse med det forestående Melodi Grand Prix.

Dario Campeotto bestod prøven. Og på grand prixaftenen på Fredericia Teater fremførte han sangen med bravour og vandt. Den aften var det syv sange, der kæmpede om at komme til finalen. Otto Brandenburg sang "God nat lille Du", Katy Bødtger "Hamlet", Raquel Rastenni og Grethe Sønck stod sammen på scenen og fremførte sangen "Hjemme hos Os", Birthe Wilke sang "Jetpilot", Pedro Biker "Min guitar og Jeg" - den 7. og sidste sang "Vi lever kun en enkelt Sang" var med Gustav Winckler.

Dario Campeottos sang "Angelique" var en mesterlig ballade, som hurtigt kom på alles læber, og overraskelsen var stor, da det kom frem, at sangen ikke var skrevet af en professionel sangskriver. Allerede dagen efter sejren blev det kendt, at det var den 61-årige invalidepensionist Aksel V. Rasmussen, der havde skrevet den på et lille værelse i et baggårdshus i Køge.

At sangen blev en succes, betød at Dario Campeotto med ét blev et idol for mange unge kvinder. De der ikke havde overgivet sig til Otto Brandenburg, da han blev teenageidol, kastede deres kærlighed på Dario. Han blev slet og ret "Pigernes Dario", hvilket det lokale postbud kunne bevidne. I perioden umiddelbart efter grand prix-sejren i Fredericia modtog Dario dagligt omkring 150 breve fra kvindelige fans.

Kilde: "Top - Pop, navne i dansk pop 1950-2000", skrevet af Carsten Michael Laursen.

Klik her og læs Dario Campeottos egen fortælling om den aften 
for 40 år siden i Fredericia, hvor han for alvor blev "født".
  

 

OBS: Var du blandt de tilskuere, der havde løst billet og som sad på Fredericia Teater og oplevede Dario Campeotto og de andre solister på scenen kæmpe om at vinde Dansk Melodi Grand Prix i 1961 - eller var du en af de mange fredericianere, der sad og så konkurrencen på fjernsynet - eller har du andre oplevelser med Melodi Grand Prix, så skriv om dem her - så vil din fortælling kunne læses på disse grand prix-sider. Det er frivilligt om du vil opgive dit navn og din adresse, du må gerne være anonym - men hvis du nu fortæller en særlig god historie, vil jeg gerne kunne kontakte dig, derfor opgiv venligst en e-mail adresse.   

Dit navn:      
Din adresse: 
Min e-mail adresse:

 

 

 

 

Læs mere om grand prix
på DR Online