Tilbage til forsiden Webstedets forside  Læs i dagbogen

 Læs og vind CD'en med
årets Fredericia-sang

Det er ikke første gang, at Fredericia er med til at sætte præg på dansk Melodi Grand Prix.

Byen har både været vært for konkurrencen, men også flere gange leveret musikere og solister. Hver gang er det blevet til flotte placeringer, og nu er chancen der for, at byen endnu engang får sat et markant fingeraftryk på den europæiske musikbegivenhed.

For fjerde gang deltager sangskriverparret Jan Parber og Jes Kerstein med en melodi, som de selv har skrevet. I år er det sangeren Kenny Lübcke, der på scenen i Herning Messecenter skal fremføre "Drømmer om Dig" - en sang, der virkelig rummer vinderpotentiale, hvis man spørger Jan Parber og Jes Kerstein.

Tre gange er det blevet til 2. pladser - sidste år var det med sangen "Stjernen der viser Vej", hvor det var Ole Skovhøj, der sang.

I 1990 vandt lokale Lonnie Devantier med John Hattings sang "Hallo Hallo", og for præcis 40 år siden i år, næsten på datoen for dette års Melodi Grand Prix, sang Dario Campeotto sig til sejr på Fredericia Teater med sangen "Angelique". Derfor er der i år alt mulig god grund til at slå lidt ekstra på tromme for Jan Parber og Jes Kerstein.

For de to lokale sangskrivere er det en stor anerkendelse, at deres sang atter i år er blevet udvalgt blandt hundredvis sange til at deltage i Grand Prix'et - ikke mindst fordi musikkonkurrencen netop år 2001 bliver ganske særlig med en international finale i København. Derfor er det også væsentligt, at Jan Parber og Jes Kerstein får så meget lokal opbakning, som de overhovedet kan få. 

Jan Parber og Jes Kerstein har sagt ja til at skrive en form for dagbog på dette websted i de næste uger. Her vil man vil kunne læse om nogle af de ting, der kommer til at ske omkring de tre Grand Prix-deltagere og ikke mindst se aktuelle fotos, samtidig med at nedtællingen til den store begivenhed den 17. februar foregår. Desuden vil du kunne deltage i en konkurrence, hvor de første 250 rigtige besvarelser bliver belønnet af Fredericia Handelsstandsforening med CD'en med "Fredericiasangen", som blev indspillet i forbindelse med byjubilæet sidste år af Jan Parber, Jes Kerstein og Ole Skovhøj.
Du kan se regler for konkurrencen og spørgsmål ved at klikke her.

Bliver 4. gang lykkens gang i grand prixsammenhæng for sangskriverparret Jan Parber og Jes Kerstein, ja, det ved vi først i løbet af aftenen den 17. februar, hvor afgørelsen i årets danske melodi grand prix, falder. Men set i lyset af at det indtil nu er blevet til tre 2. pladser, så er ambitionerne skruet et godt stykke i vejret i år. De mener at chancen for en sejr med deres sang "Drømmer om Dig", er rimelig stor.

De sidste dage op til selve konkurrencen i Herning vil du her på disse sider kunne læse om de sidste forberedelser, om forløbet af generalprøven, osv., og på selve aftenen vil du løbende blive opdateret med aktuelle kommentarer fra Jan Parber, Jes Kerstein og Kenny Lübcke, indtil du efter det endelig resultat vil kunne læse et interview med dem om reaktionen på - måske en sejr.

Endelig kan du deltage i en konkurrence, hvor du kan vinde et eksemplar af CD'en med den nye Fredericiasang, hvor Jan Parber og Jes Kerstein lavede musik til teksten skrevet af Tine Krogh. 

Grand prix-siderne på dette websted er blevet til i et samarbejde mellem webstedets indehaver, journalist Thomas Kvist Christiansen, Photocare, Fredericia, ved Stig Windfeldt og Fredericia Handelstandsforening.Læs mere om grand prix
på DR Online